vrijdag 27 september 2013

Stoffenspektakel Eindhoven: de buit!

Afgelopen zondag was er stoffenspektakel in Eindhoven. Deze keer ging ik samen met een vriendin om een uur of twee in plaats van 10 uur 's ochtends. In het begin nog even druk, maar daarna stukken rustiger en alles op ons gemak kunnen bekijken.

Een aantal stands kan ik zo overslaan: kinderstoffen, hele goedkope stoffen en om te beginnen de fournituren. Waarom laat ik hele goedkope stoffen liggen? Omdat het me al te vaak is overkomen dat ik een kledingstuk waaraan ik lang en met precisie gewerkt heb, na 1 of 2 wasbeurten weg kan gooien. Verkleurd, lubberen etc. Zonde van mijn tijd, dan liever wat duurdere stoffen waarvan de kwaliteit beter is (althans dat hoop ik....). Fournituren koop ik altijd pas als ik weet wat ik wil maken (en het niet al te druk is bij de stand).

De buit, na drie uur rondlopen:

Jurkje ala Donna Karen NY (Vogue 1994)

Wol (in de aanbieding) voor het maken van een colbert (of twee...). Zelf te tekenen.....

Dunne demin (donker bruin) voor een jasje dat ik eigenlijk op halve schaal zou maken maar zo leuk vind, dat ik er een echt jasje van ga maken.

Diverse handige fournituren: biasband maker, punten keerder en een bijzonder naadlatje. Hele mooie stof gezien voor een jasje, maar ik vond €198,- per meter toch ietsjes te gortig..... Helemaal als je ruim 2 meter nodig hebt!

Het patroon Burda 104 uit Oktober 2013

De stof voor de cape uit de Burda is binnen! Ik moet alleen nog even uitvogelen wat zij als voor- en achterkant gebruikt hebben... Wat denken jullie?


Het is in ieder geval wel duidelijk dat mijn iPhone een andere belichting geeft dan de Burda fotostudio... Ik neig zelf naar de khaki binnenkant, maar misschien hebben jullie andere ideeën?








dinsdag 17 september 2013

Een hoofd vol ideeën....

Maar tot actie komen, ho maar! Ben op dit moment aan het nadenken over wat ik de komende tijd allemaal wil gaan maken en ideeën genoeg.... Kan alleen niet kiezen en dat is lastig kleding naaien!

Gisteren werd ik alla minuut verliefd op deze schitterende cape in de Burda Oktober 2013. Het is modelletje 104 en zo super gaaf! Maar... heb ondertussen ontdekt dat de gebruikte stof in Nederland niet te krijgen is en de stoffenleverancier (uit Italie) alleen aan bedrijven levert. Misschien is ie ook te maken met een mooie softshell oid. Ik weet het nog niet......


Burda Oktober 2013, nr 104

Daarnaast speelt mee dat mijn ouders begin volgend jaar 50 jaar getrouwd zijn. Lijkt me een leuk moment om een super jurk in elkaar te flansen. Eind april, dus het weer kan alle kanten op. Zelf twijfel ik tussen een klassieke jurk (met behulp van Susan Kahlje Craftsy cursus: The Couture Dress) of just een vintage rock & roll jurk. Uiteindelijk wil ik ze allebei maken, maar ik heb beperkt tijd....




Vogue 8648 (maar dan met mouwen)

of....


Butterick 5822 (in wit/blauwe stof ...)

Coupeuse opleiding gaat ook door en dit jaar staat in het teken van colberts/jasjes. Ik moet er zeker drie maken voordat ik op examen ga.... gelukkig pas eind juni 2014! Ik zoek een hip modelletje dat getailleerd is, maar het modebeeld is oversized! Zelf dacht ik aan een van de onderstaande modellen, maar ook hier kom ik er niet uit! Stof heb ik wel: een mooie chocoladebruine wol.


Vogue 8333 (maar dan met paspelzakken (en kleppen?)

of ....


Butterick 5824 (meer jaren 50 model!)

En dan natuurlijk wat dingen die sowieso snel af moeten. Een broek voor een klant (enkel nog tailleband en zomen) en een hemd voor mijn kerel met de lange armen.

Eigenlijk wel leuk zo veel keuzes, maar op gegeven moment moet er wel gekozen worden! Waar zouden jullie voor gaan?