dinsdag 17 september 2013

Een hoofd vol ideeën....

Maar tot actie komen, ho maar! Ben op dit moment aan het nadenken over wat ik de komende tijd allemaal wil gaan maken en ideeën genoeg.... Kan alleen niet kiezen en dat is lastig kleding naaien!

Gisteren werd ik alla minuut verliefd op deze schitterende cape in de Burda Oktober 2013. Het is modelletje 104 en zo super gaaf! Maar... heb ondertussen ontdekt dat de gebruikte stof in Nederland niet te krijgen is en de stoffenleverancier (uit Italie) alleen aan bedrijven levert. Misschien is ie ook te maken met een mooie softshell oid. Ik weet het nog niet......


Burda Oktober 2013, nr 104

Daarnaast speelt mee dat mijn ouders begin volgend jaar 50 jaar getrouwd zijn. Lijkt me een leuk moment om een super jurk in elkaar te flansen. Eind april, dus het weer kan alle kanten op. Zelf twijfel ik tussen een klassieke jurk (met behulp van Susan Kahlje Craftsy cursus: The Couture Dress) of just een vintage rock & roll jurk. Uiteindelijk wil ik ze allebei maken, maar ik heb beperkt tijd....




Vogue 8648 (maar dan met mouwen)

of....


Butterick 5822 (in wit/blauwe stof ...)

Coupeuse opleiding gaat ook door en dit jaar staat in het teken van colberts/jasjes. Ik moet er zeker drie maken voordat ik op examen ga.... gelukkig pas eind juni 2014! Ik zoek een hip modelletje dat getailleerd is, maar het modebeeld is oversized! Zelf dacht ik aan een van de onderstaande modellen, maar ook hier kom ik er niet uit! Stof heb ik wel: een mooie chocoladebruine wol.


Vogue 8333 (maar dan met paspelzakken (en kleppen?)

of ....


Butterick 5824 (meer jaren 50 model!)

En dan natuurlijk wat dingen die sowieso snel af moeten. Een broek voor een klant (enkel nog tailleband en zomen) en een hemd voor mijn kerel met de lange armen.

Eigenlijk wel leuk zo veel keuzes, maar op gegeven moment moet er wel gekozen worden! Waar zouden jullie voor gaan?

7 opmerkingen:

  1. Die cape vind ik ook geweldig!!!! Wel vind ik het een lastig kledingstuk om te dragen (op de fiets??).
    Maar mooi dat deze is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lijkt me een ideaal kledingstuk om even snel aan te schieten en bijv. de honden uit te laten of boodschappen te gaan doen oid. Alleen die stof he......

      Verwijderen
  2. Zeker mooi die cape. Altijd lastig als je de stof niet kan vinden.
    Ik vind het bovenste jasje het mooiste en ook van de modellen van de jurken vind ik de bovenste het mooiste.
    Succes met je opleiding en ook met het kiezen van de modellen die je gaat maken.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel herkenbaar hier, ben ook bezig met een planning voor het komend (hopelijk laatste) opleidingsjaar. Het modebeeld kan dan oversized zijn, ik zie toch (gelukkig) ook nog heel veel getailleerde korte jasjes (bijv. bij Strater), vind ik persoonlijk iets leuker om te maken..
    De cursus van Suzan is echt perfect, daar valt heel veel te leren....
    Succes met keuzes maken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yes, de stof is gevonden bij een online winkel in Duitsland! Nu maar wachten op levering en dan snel achter de naaimachine!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Had je bij Harrie Bosch niet geïnformeerd voor de stof van de cape

    Julia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps, daar heb ik helemaal niet aan gedacht...... Maar de stof is nu binnen en ik kan gaan tekenen!

      Verwijderen