donderdag 10 juli 2014

Nieuw project: poppenkleren!

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Afgelopen periode zat het tegen maar daar komen we ook wel weer uit. Geen coupeuse examen voor mij wegens persoonlijke omstandigheden maar dat betekent jammer genoeg ook dat deze persoonlijke omstandigheden er voor zorgen dat ik niet zoveel naai als dat ik zou willen!

Maar gelukkig zijn er nog nichtjes en verjaardagen van nichtjes! En aangezien mijn jongste nichtje een echte poppenmoeder is met maar liefst 5 (!!!) Baby Born poppen in haar bezit was de keuze voor een kadootje snel gemaakt: zelfgemaakte poppenkleren!


Na wat online zoekwerk naar gratis poppenkleertjes (en die zijn er best wel!) kwam ik uiteindelijk uit op de site van Wollyonline en zie daar een overvloed van patroontjes voor poppenkleertjes tegen een redelijke prijs. De keuze is, na overleg met jarige en haar mama, gevallen op de Summer Fun collectie.Nu kun je natuurlijk ook overdrijven en alle kleertjes van deze collectie maken maar dat vond ik toch iets te ver gaan... Dus heb ik me (met moeite!) beperkt tot 2 hoedjes, 3 jurkjes en 2 broekjes. Alle jurkjes sluiten mbv klittenband. Beperken noemt ze dat.....Het uitzoeken van de stof was een uitdaging op zich! Alle kleertjes moeten namelijk onderling uitwisselbaar zijn zodat de "collectie" goed tot zijn recht komt. Gelukkig is daar de dinsdagse stoffenmarkt in Eindhoven met meerdere couponkraampjes. Daar ben ik uiteindelijk binnen een uurtje geslaagd.

Volgende week is mijn nichtje jarig en wordt ze zes jaar. Ben benieuwd wat ze er van vindt....

4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er erg leuk en mooi uit!! Hopelijk had je plezier aan het naaien hiervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zal zeker weten erg blij zijn. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk geworden hoor... ik heb ook wel eens wat voor een nichtje gemaakt, want zelf heb ik alleen maar jongens ;-)

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn heel leuk geworden. Daar zul je je nichtje zeker heel blij mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen