donderdag 29 augustus 2013

Geheimen uit de mode industrie 2

Het jasje dat bij de Craftsy cursus Secrets of the Fashion Industry hoort is af! Eigenlijk al een dikke twee weken maar toen was ik van mijn (welverdiende?) vakantie aan het genieten. Veel te mooi weer om het jasje te dragen, dus vandaag heb ik het voor het eerst gedragen! En ik ben er erg tevreden over!


Het jasje is afgeleid van een spijkerjack model, is oversized en heeft afhangende schouders. Mouwsplitjes, manchetten, borstzakken en paspelzakken in het voorpand. Eenvoudige kraag eraan en heel veel, en dan echt heel veel, doorstikwerk. De stof is een smalle ribcord (babyrib) en aangeschaft bij Harrie Bosch modestoffen in Eindhoven. Super kwaliteit rib!

Het aanzetten van de manchetten en de kraag is wederom zonder spelden gebeurd. Is zo moeilijk uit te leggen hoe dat gebeurd maar met een techniek die ik nog nooit eerder gebruikt heb. En eerlijk is eerlijk, het resultaat is fantastisch! Dit ga ik zeker vaker zo doen!

Hieronder nog wat live foto's van moi die het jasje draagt. Ben niet echt gewend om fotomodel te spelen, maar de volgende keer zal ik me beter voorbereiden (kapper, make up etc ;)).

 Achterkant jasje


Casual met handen in de paspelzakken....

                   Strike a pose!

Dit is een jasje wat ik zeker nog een keer ga maken, als ik het maar om het nieuw geleerde nogmaals toe te passen. Maar dan van een mooie kwaliteit demin oid.

7 opmerkingen:

  1. Mooi jasje geworden!! en wat een geweldige winkel is dat Harrie in Eindhoven, kan het zijn dat je de techniek voor het aanzetten van de manchetten en kraag van the fashion-incubator komt een site met interessante tuto's waaronder die van de manchetten??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De manier waarop de manchetten zijn verwerkt komt van Janet Pray en zij noemt het de Burito techniek. Ik zal eens kijken of ik de volgende keer dat ik manchetten maak (herenhemd) er een foto tutorial van kan maken.

      De site van Fashion incubator ken ik, maar haar techniek van manchetten inzetten zal ik eens opzoeken.

      Verwijderen
  2. Een erg leuk jasje is het geworden. Het staat je fraai en leuke foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig jack, de kleur staat je supergoed. En die tuto's...daar ben ik ook wel erg benieuwd naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi jasje, ziet er enig uit. Ik snap goed waarom je er nog zo een zou willen.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi jasje en ja Harrie Bosch ik kom er graag

    Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi! Jij zit goed uit! Ik ben overtuigd ik ga deze cursus volgen!

    BeantwoordenVerwijderen