woensdag 14 mei 2014

Nieuwe uitdaging: mouleren!

Soms heb je een nieuwe uitdaging nodig. Niet omdat ik al niet druk genoeg heb, maar gewoon omdat het leuk is! Ik heb besloten om mee te doen met de modeshow die Danckaerts modevakscholen in november 2014 organiseert. En, is dat uitdaging genoeg?

Denk het wel! Al helemaal omdat het thema La Belle Epoque is, oftewel de periode tussen 1890 en 1914. De goeie, oude tijd zeg maar van voor WW1, toen alles nog goed en mooi was.... Nou niet alles, want de kleding kan me niet echt bekoren. Strakke korsetten, super dunne tailles en rokken en jurken tot op de grond. Meters stof gaan er in. Als ik zo iets zou maken voor deze modeshow, dan weet ik zeker dat ik het daarna niet meer draag! Een mooi historisch kostuum als het ware, maar daar is dan ook alles mee gezegd.Dus op zoek naar meer inspiratie. En gevonden in de vorm van de film Titanic, die speelt in 1912, net aan het einde van La Belle Epoque. Rose draagt een paar super mooie outfits in deze film.

Ok, mode uit 1912 - 1914 lijkt me wel wat. Dus snel verder googlen en toen vond ik deze beauty. Een jurk uit 1913. Ik was meteen helemaal verliefd.....Zo iets gaat dus worden maar dan net iets anders! Al is het maar omdat ik geen onbeperkt budget heb, en dergelijke "kantjes"  niet goedkoop zijn.

Gisteren op de naailes een tekeningetje gemaakt van hoe ik de voor- en achterkant van deze jurk ga maken. En toen... hoe maak je dat in hemelsnaam? Het antwoord van mijn docente: mouleren! Met behulp van stof, spelden en een goede paspop, speld je als het ware de jurk op de paspop vast. Je kunt terplekke van alles besluiten over hoe je wilt dat stof valt, welke kant plooien op gaan en hoe diep etc. Het ultieme creatief proces, zoals je bijvoorbeeld ook voor in Project Catwalk ziet.

Doutzen, 1/2 schaal paspop


Nu heb ik nog helemaal geen ervaring met moulage, dus dit wordt een leuk experiment. Doutzen (mijn 1/2 schaal paspop) is er helemaal klaar voor en vanmiddag ga ik aan de slag! Ben heel benieuwd of ik tot iets kan komen wat lijkt op bovenstaande jurk...

Ik houd jullie op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten