maandag 1 december 2014

Couture rokje: KLAAR!

Tja, dat van die laatste loodjes, dat blijkt toch wel waar te zijn... Maar, het couture rokje is helemaal af! Schoenen erbij gekocht, panty erbij: laat de kerstdagen maar komen!

Vorige keer was ik geƫindigd met het wegwerken van de coupe- en zijnaden. Op dezelfde manier is de achternaad weggewerkt en is het restant van het kant gebruikt om de rits weg te werken. De rits is met de hand ingezet en het overlappende kant wordt met hele kleine (priegel) drukkertjes op zijn plek gehouden.

Priegel drukkertjes voor het overlappende kant


De voering is daarna wel heel makkelijk en snel. Het aangepaste patroon gewoon weer gebruiken en hup, hup, alles in elkaar stikken. Vervolgens de voering in de rok gehangen en aan de bovenkant van de rok vastgestikt (door alle vier de stoflagen heen!).

Voering ingespeld


Even de voering uit laten hangen...
Nachtje uithangen zodat de voering goed hangt en dan de voering met de hand aan de zoom vastzetten. Dat kost niet zo veel tijd maar de goede hoogte bepalen was nog niet zo heel makkelijk!

Voering vastspelden

De tailleband van dit rokje is gemaakt van petersham band dat aan de bovenkant is vastgestikt en vervolgens naar binnen is gevouwen/gepersd en met de hand op de naden is vastgezet. Op deze manier heb je een hele mooie bovenkant van kant op het rokje en geen super dikke naden (want met zoveel stoflagen moet je daar wel voor oppassen!).

Haak en oog als extra stevige sluiting

Als laatste een haak en oog als extra sluiting en voila, rokje is klaar!

Ik ga nog foto's maken waarop ik het rokje aan heb maar daarvoor heb ik een fotograaf nodig en die is nu nog aan het werk. Overigens, het volgende project ligt al weer klaar: een lekker warm en zacht herenoverhemd (voor diezelfde fotograaf...)

Het volgende project ligt al weer klaar!


Wordt vervolgd!2 opmerkingen:

  1. Het is echt een uniek rokje geworden, het ziet er prachtig uit !
    Succes met het overhemd .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, je hebt wel eer van je werk! Prachtig rokje is het geworden!

    BeantwoordenVerwijderen