maandag 22 juli 2013

Mouwen gelukt!

Vorige week vroeg ik jullie hulp bij het teken van het mouwtje van onderstaand bloesje. Ik kwam er zo een, twee, drie niet uit en heb veel reacties gehad over hoe het wel en niet kon.Rimpels midden op de mouw, rimpels aan de zijkant, maar de mouwkop is toch glad ingezet. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om een naad midden over de mouw te laten lopen om zo de rimpels tot de mouwkop door te laten lopen zonder dat deze groter werd door het uitleggen van het patroon. De patroondelen voor de mouw zien er dan zo uit.
Om te zorgen dat de rimpeltjes mooi blijven zitten midden op de mouw, heb ik een bandje meegestikt. Zou ik dat niet doen, dan zit er vooral veel ruimte in de mouw maar geen rimpeltjes. Het bandje fixeert als het ware de rimpels.Onderstaande foto laat zien hoe het mouwtje uiteindelijk is geworden. Het is een beetje moeilijk te zien met deze donkere stof maar rimpels midden op mouw, maar niet in de ondermouw en niet in de mouwkop.En hieronder zie je hoe het bloesje uiteindelijk is geworden. De doorstikdetails zijn niet super goed zichtbaar doordat het nogal "bloemig" is, maar ja, dat is de stof die je voorradig hebt of niet....


 Foto op paspopje laat even op zich wachten, want dat heb ik zelf niet. Half september starten de lessen weer en dan maak ik meteen een foto van dit bloesje. Ik vind het een leuk bloesje en ik ga het zeker ook nog in mijn eigen maten maken. Maar dan wel van een effen stof zodat je alle details goed kunt zien (is ook meteen weer een uitdaging!)

4 opmerkingen:

 1. dat is ook mijn ervaring renee, als je een belijning maakt in een kledingstuk die ook nog zichtbaar moet zijn dan moet je eigenlijk altijd een effen stof nemen anders zie je het bijna niet... ik geloof je op je woord dat het er goed uitziet..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal Joza, maar ik vind het zonde om speciaal voor deze werkjes stof te gaan kopen. Helemaal omdat ze op halve schaal zijn en verder niet gedragen oid worden. Mijn eigen shirt wordt waarschijnlijk van een mooie crepe of zijde gemaakt. Ga ik er speciaal voor kopen....

   Verwijderen
 2. Ik vind dat je het prachtig uitgevoerd hebt. Het bloesje lijkt echt op het plaatje....oefening geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Groot success! Het ziet prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen